Aydın İl Koordinatörlüğü

503 PROJEYE 250 MİLYON LİRA HİBE SAĞLANACAK


Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli, IPARD-II Programı kapsamında 6. Başvuru Çağrısı 2. Grubunda destek almaya hak kazanan 503 projeye 250 milyon lira hibe sağlanacağını açıkladı.  

8 Mayıs 2019 tarihinde çıkılan IPARD-II 6. Başvuru çağrı ilanı kapsamında uygun bulunan ve onaylanan projelerin 2. Grup sonuçlarına yatırımcıların  www.tkdk.gov.tr adresinden ulaşabileceğini dile getiren Pakdemirli, şunları kaydetti:

“Çiftlik Faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi ve İş Geliştirme sektöründe, değerlendirmesi tamamlanan 503 adet proje, Proje Değerlendirme ve Seçim Komisyonu tarafından onaylanarak hibe sözleşmelerinin imzalanma süreci başladı.  Hibe desteği alacak projelerin; 262’si bitkisel üretimin çeşitlendirilmesi, bitkisel ürünlerin işlenmesi ve paketlenmesi, 43’ü arıcılık ve arı ürünlerinin üretimi, işlenmesi ve paketlenmesi, 95’i zanaatkârlık ve katma değerli ürün, 48’i kırsal turizm ve rekreasyon faaliyetleri, 14’ü makine parkı, 41’i yenilenebilir enerji yatırımlarını kapsıyor.”

Kırsaldan kente göçün önlenmesi, kadın ve genç girişimcilerin desteklenmesi, istihdamın artırılması ve kaliteli üretimin teşvik edilmesi amacıyla, IPARD-II Programı kapsamında Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK)  aracılığıyla 42 ilde 16 sektördeki yatırımlara yüzde 40 ila yüzde 70 arasında hibe desteği sağladıklarını belirten Bakan Pakdemirli, onaylanan 503 projeye toplam 250 milyon lira hibe sağlanacağının altını çizerek, verilen hibe sayesinde kırsalda 450 milyon liralık yatırım yapılmasının hedeflendiğini ifade etti.