Aydın İl Koordinatörlüğü

AB Hijyen Standartları Farkındalık Eğitimleri Sürüyor


Avrupa Birliği (AB) finansmanıyla desteklenen, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) tarafından uygulanan “Çiftçilerin ve Gıda İşleyicilerinin, IPARD Destekleri, AB Çevre ve Hijyen Standartları Konusunda Farkındalıklarının Artırılmasına Yönelik Teknik Destek Projesi” kapsamında düzenlenen eğitimler sürüyor.

TKDK Başkan Vekili Hakan Kalender, Şanlıurfa’da gerçekleştirilen eğitimde yaptığı konuşmada, bu eğitimle, Katılım Öncesi Kırsal Kalkınma Aracı (IPARD) II Programı kapsamındaki çiftçiler ve gıda işleyicilerinin gıda hijyeni, çiğ süt kalitesi, çevre koruma ve hayvan refahı açısından AB ile uyumuna ilişkin eksikliklerinin belirlenmesi ve tarafların konu ile ilgili farkındalıklarının artırılmasını amaçladıklarını  söyledi.

İlk eğitimin Samsun’da yapıldığını anımsatan Kalender, ilerleyen gün ve aylarda Manisa, Erzurum ve Ankara’da da çeşitli eğitimler gerçekleştirileceğini belirtti.

Daha sonra Viranşehir ilçesinde TKDK hibelerinden faydalanan Salim Uçar’ın hayata geçirdiği süt toplama merkezini ziyaret eden Kalender, teknik incelemeler yaptı ve yatırımın bölgede süt üretiminin gelişmesine önemli katkı sağladığını kaydetti.